FachPack 2018: Vonzó keretprogram

 • Nemes: Prémium csomagolások külön kiállítás a 8-as sarnokban
 • Tudnivaló: TechBox és PackBox fórum
 • Európai: Szövetségek pavilonja

Forum PackBox

A FachPack, a csomagolások, folyamatok és technika európai szakmai vására több egy szimpla vásárnál. Sokkal több, ahogy azt a programfüzetbe vetett pillantás mutatja. A kiállítók 1500 vásári standja mellett a több mint 40 000 szakmai látogatót vonzó keretprogram várja számos szakmai előadással és külön bemutatóval az iparágat aktuálisan foglalkoztató trendek, mint a digitalizáció, a fenntarthatóság vagy a dizájn kérdéskörében. Új a 8-as csarnok, ahol prémium csomagolások, csomagolás-nyomtatás és feldolgozás áll a középpontban. Az „Egyből kettőt” mottó jegyében a látogatók által kedvelt PackBox fórum (7-es csarnok) a TechBox fórummal egészül ki a 3-as csarnokban. Ezzel szinte megduplázódik a szakmai előadások száma. Szintén új az európai szövetségek pavilonja a 6-os csarnokban, mely eszmecserére és kapcsolatépítésre invitál.

Hogyan tud hozzájárulni a kialakítás a márka sikeres piaci megjelenéséhez? Mik a trendek a márkakommunikáció területén? Milyen új csomagolóanyagok és technológiák vannak? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről lesz szó az újonnan birtokba vett 8-as csarnokban és egy  külön kiállításon, mely teljes egészében a prémium csomagolásoknak, innovatív anyagoknak, csomagolás-nyomtatásnak és feldolgozásnak szentelte magát.

A dizájn-eszméhez igazodva a 8-as csarnok a látogatókat divatos és nemes fekete-fehér külsőben fogadja: fekete burkolatú csarnokfalak és szőnyegek, és kontrasztként fehér standok. Közel 70 vállalat mutatja be itt termékeit és megoldásait. A csarnok közepén a bayern design által szervezett külön kiállítas található, melyen 30 innovatív kiállítási tárgy kerül bemutatásra, többek között finn fenyőből készült kozmetikai dobozka, olivaolaj kristályos cukorburokban, vagy hátizsák formájú festékes tasak integrált festékhengerrel.

Újdonságok a Boxból: TechBox fórum

Intelligens csomagolás-hordozók, adatbiztonság a csomagoló gépsorokon, vagy digitális offenzíva – csak néhány példa az új TechBox fórum programjából, mely a vásár mindhárom napján a 3-as csarnokban kerül megrendezésre. Neves iparági partnerek adják át tudásukat szakmai előadások keretében a csomagolás- és jelöléstechnika, valamint az intra- és csomagolás-logisztika területén, és invitálnak szakmai eszmecserére. „A két terület, azaz a ‚csomagolások és folyamatok‘ illetve a ‚technika és folyamatok‘ szerint újonnan kialakított csarnoktervekkel analóg módon két megfelelő tematikus fórumot is kínálunk” – mondja Cornelia Fehlner, FachPack rendezvényszervező, a NürnbergMesse munkatársa. Ezenfelül továbbra is működik a PackBox fórum – idén a 7-es csarnokban, melynek előadásai a csomagolóeszközök, a csomagolás-nyomtatás és feldolgozás, és a csomagolás dizájn témáival foglalkoznak.

Európa csomagolási szövetségei a 6-os csarnokban

Új a FachPackon a szövetségek pavilonja a 6-os csarnokban. Különböző európai országokból (pl. Lengyelországból, a Cseh Köztársaságból, Magyarországról, Lettországból, Hollandiából, Ausztriából) tíz érdekképviselet és szövetség mutatkozik be a nyitott és invitáló módon kialakított területen és várja a látogatókat ismerkedésre, eszmecserére és kapcsolatépítésre.

A berlini Német Csomagolási Intézet (dvi) standja is (6-459) a 6-os csarnokban várja az érdeklődőket. Itt lesznek láthatók a Német Csomagolási Díjjal kitüntetett termékek. A Német Csomagolási Díjat a csomagolás teljes értékteremtési láncában kiemelkedő és innovatív megoldásokért ítélik oda tíz különböző kategóriában. A legnevesebb európai versenynek számít a csomagolás területén, és a dvi a FachPack első napján adja át a díjakat.

Keretprogram: Ismeretterjesztés népszerűen és költségmentesen

Számos további külön kiállítás és fórum várja az érdeklődőket továbbképzésre és az ismeretek elmélyítésére a csomagolások különböző aspektusai vonatkozásában. És a legjobb: Minden program regisztráció nélkül és költségmentesen vehető igénybe.

A FachPack keretprogramjának további csúcspontjai:

 • Hullámpapír fórum (2018.09.26., NCC kelet, Szentpétervár terem)
 • „Fenntarthatóság és műanyagok – nincs ellentmondás” piactér (7-es csarnok)
 • „Csomagolás az orvostechnika és a gyógyszerészet területén” témapark (3A csarnok)
 • Teljes kartonpapír élményvilág (9-es csarnok)
 • „Címkézés és sok minden más” (9-es csarnok)
 • Fiatal, innovatív vállalatok közös standja (3A-s csarnok)
 • Robotik-Pack-Line (3-as csarnok)
 • Packaging Business Lounge és Xing Lounge csomagolás (Service 8/9, 1. szint)

Részletes információk: www.fachpack.de/programme A FachPack-ról

A FachPack a csomagolások, folyamatok és technika európai szakmai vására. A vásár 2018. szeptember 25. és 27. között három kompakt napon át mutatja be átfogó szakmai kínálatát a csomagolás folyamatláncához kapcsolódó ipari és fogyasztási javak területén. „A holnap a cselekvéssel kezdődik” mottó jegyében megszületett új megjelenéssel a FachPack frissebben, erősebben, és jobban szakosodva mutatkozik be. Mindemellett megoldásközpontú, konkrét, de megbízható és pragmatikus, mint mindig. Egyedülálló vásári portfóliójával a csomagolóanyagok és csomagolóeszközök, csomagolási segédeszközök, csomagológépek, címkézési és jelöléstechnika, csomagolással szomszédos területeken használatos gépek és eszközök, csomagolás-nyomtatás és feldolgozás, intra- és csomagolási logisztika, valamint csomagolóipari szolgáltatások területén a FachPack az európai csomagoláspiac iparági találkozója, amely minden csomagolás-intenzív iparágból vonzza a szakmai látogatókat: élelmiszerek/üdítők, gyógyszerek/orvostechnika, kozmetika, vegyipar, autóipar és további fogyasztási és ipari javak. www.fachpack.de/en

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.