FachPack 2018: Aantrekkelijk kaderprogramma

 • Edel: Speciale show premiumverpakking in hal 8
 • De moeite waard om te weten: Fora TechBox en PackBox
 • Europees: Paviljoen van de associaties

Forum PackBox

FachPack, Europa’s vakbeurs voor verpakkingen, processen en technologie, is meer dan alleen een beurs. Veel meer, zoals een kijkje in het programma laat zien. Naast de 1.500 beursstands van de exposanten wacht de 40.000 beursbezoekers een aantrekkelijk kaderprogramma met tal van lezingen over het vak en speciale presentaties over trends die momenteel in de branche worden bediscussieerd, zoals digitalisering, duurzaamheid of design. Nieuw is hal 8, die zich richt op premiumverpakkingen, verpakkingsdrukwerk en veredeling. Onder het motto „Maak er twee van één“ krijgt het bij de bezoekers populaire forum PackBox (hal 7) uitbreiding met een nieuw forum TechBox in hal 3. Daarmee wordt het aant al vaklezingen nagenoeg verdubbeld. Nieuw is ook het paviljoen van de Europese associaties in hal 6, dat uitnodigt tot uitwisseling en netwerken.

Welke bijdrage kan vorm geven aan een succesvol merkimago? Wat zijn de trends in de merkcommunicatie? Welke nieuwe materialen en technologieën voor verpakkingen zijn er? Om vragen zoals deze gaat het in de nieuw bezette hal 8 met een speciale show, die helemaal aan de premium-verpakkingen, innovatieve materialen, verpakkingsdrukwerk en-veredeling is gewijd.

In lijn met de design-gedachte verwelkomt hal 8 haar bezoekers in de modieuze en klassieke zwart-wit-look: zwart beklede wanden en zwarte tapijten met in contrast daarmee witte standbouw. Rond de 70 bedrijven presenteren hier hun producten en oplossingen. In het midden van de hal bevindt zich een door bayern design ontworpen speciale show, waarop rond de 30 innovatieve exposities worden getoond, o.a. cosmeticadoosjes van Fins vurenhout, olijfolie in kristallijne suikerhuls of een verftas in rugzakvorm met geïntegreerde verfroller.

Nieuws uit de box: Forum TechBox

Intelligente verpakkingsdragers, gegevensbeveiliging op verpakkingslijnen of digitaal offensief – dit zijn slechts enkele voorbeelden van onderwerpen uit het programma van het nieuwe TechBox-forum, dat op alle drie de beursdagen in hal 3 plaatsvindt. Gerenommeerde partners uit de branche brengen hier in vaklezingen kennis over op het gebied van verpakkings-  en etiketteringstechnologie en intra- en verpakkingslogistiek en nodigen uit tot uitwisseling van vakkennis. „Analoog aan de nieuw ingerichte halplanning

op de beide gebieden ‚Verpakkingen en processen‘ en ‚Techniek en processen‘ bieden wij ook twee thematisch bijbehorende fora aan“, verklaart Cornelia Fehlner, eventmanager van de FachPack bij de NürnbergMesse. Daarnaast is er het forum PackBox–dit jaar in hal 7 waarvan de lezingen en presentaties over de onderwerpen verpakkingsmiddelen, verpakkingsdrukwerk, -veredeling en -design gaan.

Europa’s verpakkingsassociaties in hal 6

Nieuw op de FachPack is het paviljoen van de associaties in hal 6. Een tiental belangengroepen en associaties uit verschillende Europese landen (bijv . Polen, Tsjechische Republiek, Hongarije, Letland, Nederland, Oostenrijk) presenteren zich in de open en uitnodigend vormgegeven speciale ruimte en nodigen uit tot kennismaking, uitwisseling en netwerken.

Ook het Deutsche Verpackungsinstitut (dvi), Berlin, is in hal 6 met een beursstand (6-459) present. Daar zullende bekroonde producten van de Duitse Verpak kingsprijs te zien zijn. De Duitse Verpakkingsprijs bekroont uitstekende en innovatieve oplossingen uit de gehele keten voor waardevermeerdering van verpakkingen in tien verschillende categorieën.

Deze geldt als de meest gerenommeerde Europese verpakkingswedstrijd en wordt door de dvi op de eerste dag van de FachPack uitgereikt.

Kaderprogramma: kennisoverdracht populair en kosteloos

Talrijke andere speciale shows en fora nodigen uit tot verdere vorming en verdieping van kennis rond de verschillende aspecten van verpakkingen.

En het beste: alle programmapunten zijn kosteloos en men hoeft er zichniet speciaal voor aan te melden.

Verdere highlights uit het kaderprogramma van de FachPack:

 • Forum Golfkarton (26-9-2018, NCC Oost, zaal St. Petersburg)
 • Marktpl aats „Duurzaamheid en kunststoffen–geen tegenstrijdigheid“ (hal 7)
 • Themapark „Verpakking in de medische technologie en farmacie“ (hal 3a)
 • Ervaringswereld “Volledig karton” (hal 9)
 • Paviljoen „Etiketten & meer“ (hal 9)
 • Gezamenlijke stand van jonge innovatieve bedrijven (hal 3a)
 • Robotica verpakkingslijn (hal 3)
 • Packaging Business Lounge en Xing Lounge Verpakking (service 8/9, niveau 1)

Gedetailleerde informatie onder: http://www.fachpack.de/programm

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Questo sito utilizza Akismet per ridurre lo spam. Scopri come vengono elaborati i dati derivati dai commenti.